Helsingborg

Här kan du som vill arbeta som röstmottagare i val i Helsingborg anmäla dig

Det är valnämnden i varje kommun som ansvarar för att rekrytera röstmottagare som ska arbeta med förtidsröstning eller röstning i vallokal på valdagen.

Om du vill arbeta som röstmottagare i Helsingborg kan du lämna en intresseanmälan genom att fylla in dina kontaktuppgifter här

Har du tidigare arbetat som röstmottagare i Helsingborg och vill uppdatera dina kontaktuppgifter så gör du en ny intresseanmälan, vi kommer fortfarande att ha kvar dina tidigare valerfarenheter i systemet.

Att arbeta som röstmottagare på valdagen och vid förtidsröstning

Röstmottagare är ett viktigt och ansvarsfullt uppdrag där du gör en insats för den svenska demokratin. Det är viktigt att du som röstmottagare är ansvarstagande och noggrann. Alla som arbetar som röstmottagare måste delta i en obligatorisk utbildning som varar drygt två timmar.

 • Arbeta under valdagen
  Som röstmottagare jobbar du enligt ett schema och ska vara beredd att börja arbeta runt klockan 07:00 på valdagen och fram till sent på kvällen.

  I arbetsuppgifterna ingår bland annat att upprätthålla god ordning i vallokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden samt efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna.

  Arvode valdag:
  4 648 kr till ordförande
  3 933 kr till vice ordförande
  3 218 kr till ledamot

 • Arbeta med förtidsröstning
  I samband med val rekryterar även valkansliet i Helsingborg röstmottagare som arbetar med förtidsröstning. Valkansliet utgår från att de som anmäler intresse för förtidsröstningen är tillgängliga för arbete under hela perioden, såväl dagtid som kvällar och helger.

  Förtidsröstningen pågår från 18 dagar före valdagen på flera platser runt om i kommunen. Du som vill arbeta med förtidsröstning kan behöva genomgå en rekryteringsprocess.

 

För dig som har fått ett uppdrag som röstmottagare

Hemsida med information för röstmottagare
valarbete.helsingborg.se har vi samlat all information kring ditt uppdrag som röstmottagare - här finns praktiskt information, länkar till digitala utbildningar och lokala instruktioner.

Logga in för att se uppgifter om din placering
Du kan se uppgifter om din placering genom att logga in på mina sidor.

Här kan du se om du ska arbeta i förtidsröstning, din placering på valdag och vem som är ordförande i ditt distrikt. Är du ordförande kan du även se uppgifter kopplade till den byggnad där du ska arbeta.